top of page

Behandelingen

01.

Spreek uit als (Twie-na)  is onderdeel van de Chinese geneeskunde en gebruikt massagetechnieken op acupunctuurpunten waardoor het een groter gebied kan behandelen van acupunctuur. Tuina is uitermate geschikt voor behandeling van stressklachten, burn-out, blessures, slapeloosheid, hoofdpijn, spijsverteringsproblemen en depressies. 

Tijdens een eerste behandeling wordt een diagnose gesteld door middel van een vraag-antwoordgesprek (anamnese), pols- en tongdiagnose. Na de diagnose kan behandeld worden.

Behandeling: 60 minuten a € 70,-

Het streven is om binnen 4 behandelingen voortgang geboekt te hebben. In overleg wordt gekeken hoe de behandelingen en in welke frequentie voortgezet worden.

Indien nodig worden aanvullende voedingsadviezen gegeven of wordt samengewerkt met een dokter die Chinese kruiden kan voorschrijven.

02.

Is jouw kind Alle Dagen Heel Druk en kost dit je (af en toe) erg veel energie?

Wetenschappelijke onderzoeken hebben bewezen dat kinderen met ADHD veel baat kunnen hebben bij een Tuina (spreek uit als twiena) massage. Deze massagevorm bij kinderen is niet pijnlijk en geeft kinderen een ontspannen gevoel.

Het meest frequent voorkomende type eczeem is atopisch eczeem dat voorkomt bij baby's en jonge kinderen. Bij baby's ziet men vaak een exsudatieve vesiculaire uitslag op het gelaat en de handen met blaasjes en ontstekingsvocht. In de Chinese geneeskunde bestaat er een nauwe relatie tussen de long, de huid en het immuunsysteem. Met een Chinese massage kan de balans in het lichaam herstelt worden en het eczeem bij uw kind verlichten of laten verdwijnen.

Above the Clouds
03.

Bij acupunctuur worden naalden op acupunctuurpunten in het lichaam gestoken. Er wordt voor een combinatie van punten gekozen, passend bij de klacht, met als doel het herstellen van de lichaamsbalans. Een vrijwel pijnloze behandeling.

Acupunctuur wordt onder meer veelvuldig toegepast bij hoofdpijnklachten, aandoeningen van rug, wervelkolom en gewrichten, gynaecologische klachten waaronder onvruchtbaarheid en menstruatieproblematiek, vermoeidheidsklachten, maag-darm klachten.

Ook wordt acupunctuur toegepast bij hart- en vaatziekten, allergieën, psychische klachten waaronder burn-out, angst en depressie, huidaandoeningen, neurologische klachten en stoppen met roken.

De World Health Organization (WHO) heeft ook een uitgebreide lijst opgesteld met acupunctuur indicaties. Een greep uit de lijst met problemen waarop acupunctuur bewezen effect heeft:

 • Problemen met de bloeddruk

 • Misselijkheid als gevolg van chemotherapie

 • Maagaandoeningen als maagzweren

 • Pijnlijke menstruaties

 • Dysenterie

 • Pijn in het gezicht

 • Misselijkheid in de ochtend

 • Tandpijn

 

De WHO stelt daarnaast dat acupunctuur mogelijk helpt bij onder andere de volgende omstandigheden, maar dat er meer onderzoek nodig is om dit concreet vast te stellen:

 • Fibromyalgie

 • Post-operatief herstel

 • Pijn aan de zenuwen

 • Een stijve nek

 • Pijn in de nek

 • Vasculaire dementie

 • Kinkhoest

 • Het syndroom van Gilles de la Tourette

 

De volledige lijst en rapport van de WHO zijn hier te vinden.

04.

Tijdens de behandelingen kan gebruik gemaakt worden van de techniek Cupping. Maar u kunt ook een behandeling boeken speciaal gericht op cupping!

Hierbij worden glazen 'kopjes' in een vacuum op de huid van de client geplaatst, waardoor stagnaties door qi, bloed of damp, opgelost kunnen worden.

Tien redenen om een cupping behandeling te boeken:

-1)   Cupping vermindert knie-, nek-, rug- , schouder- en hoofdpijn
-2)   Het zorgt voor vermindering van stress
-3)   Het verstevigt je huid en vermindert  cellulitis
-4)   Het versterkt je immuunsysteem
-5)   Het helpt je lijf ontgiften
-6)   Het verbetert je spijsvertering
-7)   Het zorgt  voor een soepeler lichaam
-8)   Het zorgt  voor vermindering van menstruatieklachten
-9)   Het haalt koude uit je lijf
-10) Het vermindert longklachten

05.

In onze huidige tijd kennen we allemaal wel perioden van stress. Iedereen gaat hier anders mee om. Helaas geven we ons lichaam echter vaak niet de aandacht die het verdient. Gun jezelf een moment van rust. Tijdens een ontspanningsmassage worden spierknopen los gekneed en aan stress gerelateerde drukpunten gebruikt. U zult merken dat deze massage een weldaad voor het lichaam is en zult als herboren van de massagetafel afstappen.

Mocht je klachten hebben, dan kunnen we een behandeltraject bespreken.

bottom of page