top of page

Hooikoorts: tips

Het voorjaar is een schitterend seizoen van bloeiende bomen, bloemen en de geur van vers gemaaid gras. Voor velen kenmerkt dit seizoen zich echter door de angst om naar buiten te gaan, geïrriteerde ogen, niezen, loopneus etc.


Dit hoeft er niet te zijn. Waar in de Westerse geneeskunde hooikoorts als een redelijk vaststaand feit gepresenteerd wordt, een rit die je moet uitzitten, is het in de Chinese geneeskunde goed te behandelen.


Deze 7 acupunctuurpunten doen wonderen voor het verlichten van seizoens-allergieën:

Zes van de punten vind je op het gezicht, namelijk Dikke Darm 20, Maag 2 en Blaas 2.

Blaas 2 vind je aan het begin (neuszijde) van de wenkbrauw, Maag 2 onder het oog (zoek een klein kuiltje in het bot) en Dikke darm naast de vleugel van de neus. Het is even oefenen, maar probeer ze met 6 vingers tegelijkertijd in te duwen en herhaal deze druk twee maal.

De richting waarin je duwt is hierbij ook belangrijk. Bij Dikke darm 20 duw je diagonaal naar boven richting de andere zijde van de neus/het oog. Maag 2, de punten onder de ogen, duw je naar beneden richting de mond. De punten op de wenkbrauwen, Blaas 2, duw je naar boven richting het voorhoofd.

Het zevende punt is Milt 5. Milt 5 gaat over het afvoeren van vocht. Het behoeft denk ik niet veel uitleg dat het afvoeren van vocht bij hooikoorts geen overbodige luxe is.Uiteraard werkt een acupunctuur behandeling beter dan een drukpunten massage. Boek nu je behandelingen om beter voorbereid het hooikoorts seizoen in te gaan.Of koop alvast de kruiden tegen hooikoorts:


123 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page